به سایت خزر فن خوش آمدید

پست الکترونیک

info@khazarfan.com

تلفن دفتر مرکزی

02188834888

اطلاعاتی در مورد فن مرغداری

khazafan

فن مرغداری یک فن کارامد:

یکی از عوامل موثر در افزایش راندمان و بهره وری از مرغداری ها و مراکز پرورش جوجه های گوشتی، توجه به تهویه مطبوع سالن های مرغداری است. به این منظور از دستگاه های صنعتی تهویه به نام فن مرغداری برای این منظور استفاده می شود.

در بحث پرورش طیور و تجهیز مرغداری ها یکی از موارد با اهمیت و ضروری، تهویه و سالم سازی هوای سالن است. تهویه مطبوع از جمله اصلی ترین و موثرترین اقدامات در زمینه رشد و پروش مرغ و همچنین کنترل شرایط زیستی آنها محسوب می شود. درواقع اگر سالن های مرغداری ها دارای وضعیت مناسبی جهت تنفس مرغ، تعویض هوای داخل محوطه و یا رطوبت و نور لازم را نداشته باشد، به طور حتم نمی توان روند مثبتی را در پرورش طیور پیش بینی کرد چراکه از نظر سلامت، قطعا در وضعیت نرمالی نخواهند بود. همین دلایل کافی است که اولین و اساسی ترین اقدام مرغداران، نصب و راه اندازه تهویه مطبوع سالن یا همان فن مرغداری باشد. این اقدام تنها به منظور جابه جایی هوای داخل سالن نیست بلکه اهداف مهم تری مانند خارج نمودن گازهای سمی و فراهم سازی اکسیژن مورد نیاز مرغ ها، با نصب فن مرغداری صورت می گیرد.

یکی از انواع مختلف فن صنعتی که برای تهویه هوای مرغداری ها استفاده می شود، فن مرغداری است. این دستگاه علاوه بر تهویه و به جریان انداختن هوای سالن های پرورش طیور، می تواند رطوبت لازم در این محیط ها را نیز فراهم آورد. فن مرغداری این قابلیت را دارد که با حرکت و جابه جایی هوا به صورت کاملا یکنواخت، رطوبت مورد نیاز را در تمام سالن، تامین نموده و گازهای مضر یا دی اکسید کربن ایجاد شده توسط طیور را از محیط مرغداری خارج سازد. این مجموعه عملکردهای فن مرغداری باعث تدارک هوایی کاملا سالم و تمیز را در تمام سالن می دهد.


@image


مزایای فن مرغداری

• این محصول از وزنی سبک و کاملا استاندارد ساخته شده است.

• استفاده از فن مرغداری برای تهویه مطبوع مرغداری ها، از جنبه اقتصادی کاملا به صرفه خواهد بود.

• سایز و ابعاد فن مرغداری، کاملا متناسب و استاندارد هستند.

• نحوه نصب و استفاده ان بسیار راحت و سریع است.

اهمیت فن مرغداری

علاوه بر اینکه می بایست گاز دی اکسید کربن موجود در محیط توسط هواکش های مخصوص از فضای مرغداری ها خارج شود، وجود حجم بسیار زیادی از فضولات مرغ ها در سالن های پرورش طیور نیز باعث شده است که لزوم راه اندازی هواکش یا فن مرغداری در این مکان ها از اهمیت بالایی برخوردار گردد.

برای انتخاب فن مرغداری، موارد مختلفی می تواند تاثیرگذار باشد. از جمله نکات مهم در این زمینه، سادگی در ساختار، قیمت مناسب، استحکام لازم و توان لازم برای حداکثر بهره خواهد بود. همچنین عدم پیچیدگی در طراحی برای اقدامات مورد نیاز در تعمیر و نگهداری از هواکش که این موضوع در شرایطی که تعداد زیادی فن مرغداری در سالن وجود دارد، اهمیت بیشتری پیدا می کند. از میان انواع مختلف فن مرغداری موجود در بازار، انواع اگزاست فن می تواند انتخاب مناسبی باشند. این نوع فن مرغداری تمامی مشخصاتی که به آنها اشاره شد را دارا می باشند.

انواع فن مرغداری

همانطور که می دانید و در بخش های قبل اشاره شد، مهم ترین و اصلی ترین تجهیزات در نظر گرفته شده برای هر سالن مرغداری، فن مرغداری است که در رشد مناسب طیور، نقش بسزایی دارند. بنابراین طراحان و تولیدکنندگان فن مرغداری با توجه به ظرفیت و اندازه سالن های مختلف مرغداری ها، اقدام به ساخت انواع گوناگونی از این نوع هواکش های صنعتی و با توان های متفاوت نموده اند. به طور کلی، سیستم های تهویه مرغداری شامل موارد زیر می باشند:

• فن مرغداری طولی : این نوع فن برای تهویه طبیعی، هواکش ها در قسمت طولی دیواره سالن مرغداری و مخالف جهت وزش باد و در فاصله یک متری تا زمین نصب می گردند. همچنین در ازای هر فن، یک دریچه نیز در فاصله 60 متری، برای داخل کردن هوا و در دیوار روبرویی در نظر گرفته می شود. این نوع فن مرغداری در صورتی دارای عملکرد مطلوبی خواهد بود که عرض سالن مرغداری استاندارد باشد و در صورت بیشتر بودن آن، دریچه های خروج هوا در سقف تعبیه خواهند شد.


@image


• فن مرغداری عرضی : در این مدل نیز مانند نوع قبلی فن مرغداری، هواکش ها در قسمت طولی دیواره سالن نصب می گردند. البته تفاوت آنها در نوع کارایی است. به این صورت که، این نوع فن مرغداری، معمولا برای سالن های دارای عرض 8تا 12متر، قابلیت استفاده دارند. در این حالت، دریچه ها در دیوارهای عرضی سالن و یا در انتهای دیوارهای طولی تعبیه شده و هواکش ها نیز در فاصله یک متری از زمین نصب خواهند شد. در صورتی که طول سالن مرغداری بیشتر از 70 متر باشد، فرایند تهویه، مطلوب نخواهد بود.

• فن مرغداری سقفی : در این نوع فن ، هواکش ها در سقف نصب می شوند. کاربرد این نوع فن عمومأ در مناطق خیلی گرم یا خیلی سرد، بیشتر است. در این سیستم، سقف و دیواره طولی سالن مرغداری محل نصب و قرارگیری هواکش و هواده است. در مناطق گرم که اهمیت تهویه و تعادل دمای سالن زیاد است، فن مرغداری در سقف و هواده ها در دیواره طولی دو سمت سالن تعبیه می شوند. اما در مناطق سرد که لزوم حفظ دمای محیط، از اهمیت بیشتری برخوردار بوده، محل قرارگیری هواکش در دیواره طولی و هواده در سقف سالن مرغداری است.

برای خرید فن مرغداری و یا تعویض آن، توجه به نکات و مواردی در این زمینه برای انتخاب صحیح و اصولی، موثر خواهد بود. اطمینان از کافی بودن ظرفیت هواکش و تناسب با ظرفیت سالن مرغداری در درجه بالایی از اهمیت قرار دارد. همچنین توجه به مسائلی مانند هزینه خرید، هزینه نصب، کارکرد، طول عمر و ماندگاری دستگاه و نیز مورد اطمینان بودن آن به همراه، گارانتی و تعمیرات راحت، از جمله مهم ترین مسائل برای خرید فن مرغداری محسوب می شود. اما به طور کلی می توان گفت که اصلی ترین نکته در انتخاب فن مرغداری، سرعت مورد نیاز برای جریان هوا در سالن خواهد بود.

فن ها قدرت اصلی تبادل هوا هستند و برای حفظ محیط زیست سالم پرندگان و افرادی که در طول هر فصل از سالن نگهداری می کنند، مورد استفاده قرار می گیرد.

فن مرغداری چیست؟

فن مرغداری همانند موتوری برای سیستم تهویه مکانیکی یک مرغداری عمل می کند. فن ها قدرت اصلی تبادل هوا هستند که برای حفظ محیط زیست سالم پرندگان و افرادی که در طول هر فصل از سالن نگهداری می کنند، ضروری است. با توجه به افزایش هزینه های برق، انتخاب فن مرغداری با توان مصرفی مناسب می توان میلیون ها تومان در سال در مصرف انرژی صرفه جویی کند. فن ها در دو صورت مصرف انرژی بیشتری خواهند داشت. مرحله اول در هنگام خنک کردن محیط (بخصوص در طول تابستان) است و مرحله دوم در هنگام کنترل هوای محیط در طول روزهای خنک تر است که با مدیریت مناسب می توانند مصرف انرژی خود را به پایین ترین سطح برسانند.

مدیریت کردن فن مرغداری برای حفظ و نگهداری از پرندگان در آب و هوای گرم حیاتی است. با این حال، در زمستان نیز برای جلوگیری از تهویه بیش از حد و همچنین افزایش نیافتن مبلغ قبض برق و گاز فن ها باید مدیریت شوند. بنابراین، هنگام ساخت یک مرغداری جدید و یا نوسازی ساختمان های مرغداری قدیمی تر، انتخاب فن مناسب یکی از مهم ترین تصمیم هایی است که باید اتخاذ شود. مهم این است که فن ها را نه تنها با هزینه اولیه، بلکه با هزینه های عملکرد و عملیات در سال های آتی مقایسه نمایید. در اغلب موارد ارزان ترین فن مرغداری لزوما بهترین گزینه نیست.

اصول انتخاب فن مرغداری مناسب

در این بخش ما اصول اصلی همانند انتخاب برند مورد اعتماد و یا خدمات پس از فروش مناسب است را کنار گذاشته و چهار اصل تخصصی در رابطه با انتخاب فن مرغداری حرفه ای را توضیح می دهیم.

فشار استاتیک

تفاوت فشاری است که فن بین هوای داخل و خارج از مرغداری ایجاد می کند. فشار استاتیک را می توان با یک فشار سنج استاتیک اندازه گیری کرد. هنگامی که فن مرغداری در حال کار است، فن با خارج کردن هوا و ایجاد یک سطح کم فشار درون ساختمان موجب ایجاد خلاء می شود. هنگامی که محیط داخلی فشار کمتری نسبت به بیرون دارد، هوا از طریق دیوارهای جانبی یا دیواره های سرد کننده به داخل کشیده می شود تا فشار هوا در دو طرف برابر شود. این سیستم را سیستم فشار منفی می نامند. بسیاری از مرغداری ها با فشار استاتیک بین 0.04و 0.12 اینچ آب کار می کنند. با این حال، برخی از مرغداری های جدیدتر و مقاوم تر ممکن است با فشار استاتیک 0.15 در تونل کامل با تمام فن های در حال اجرا، کار کنند.


image


راندمان فن

مقدار تحویل هوا است که یک فن مرغداری برای هر واحد برق مورد استفاده، معمولا در فوت مکعب در دقیقه بر هر وات (CFM / W) تولید می کند. به طور کلی، فن های کوچک کمتر از فن های بزرگتر کار می کنند. راندمان کارایی از حدود 5 cfm / w تا 25 cfm / w می باشد.

تحویل هوا

مقدار هوایی است که فن در شرایط مختلف می تواند به حرکت در بیاورد. این اصطلاح به صورت حجم حرکت هوا در هر واحد زمان بیان می شود. واحد استاندارد فوت مکعب در دقیقه CFM)) است. بیشترین مقدار هوا در فشار استاتیک 0.00 اینچ مبادله می شود. با افزایش فشار استاتیک، یک فن باید سخت تر کار کند و مقدار مبادله هوا کاهش می یابد.

نسبت جریان هوا

نشانگر این است که فن به دلیل افزایش فشار استاتیک به علت پرده های کثیف، گیر کردن پره های خنک کننده، پرده های بافل یا محدودیت در جریان هوا (پرده های تونلی یا باز نشدن کامل درب ها) افزایش می یابد. نسبت جریان هوا با تقسیم مقدار هوای یک فن در فشار 0.20 اینچ با مقدار هوا که در فشار 0.05 اینچ حرکت می کند، تعیین می شود. نسبت جریان هوا معمولا بین 0.50 تا 0.85 متغیر است. نسبت بالاتر نشان دهنده یک فن مرغداری بهتر است، به این معنی که فن کمتر تحت تاثیر فشار بالای استاتیک قرار می گیرد. نسبت جریان هوا 0.50 به این معنی است که فن در بدترین حالت ۵۰ در صد از ظرفیت تولید هوای خود را از دست خواهد داد، در حالی که فن با نسبت جریان هوا 0.85 فقط 15 درصد از ظرفیت تولید هوای خود را از دست خواهد داد و در مقایسه با فن مرغداری قبلی یک فن کارآمد تر است.

منبع

منبع

منبع

منبع

ثبت نظر
khazarfan